Zwanger en zon

Blog

zwanger en zon

Met dit prachtige zonnige  weer is het heerlijk om af en toe te ontspannen in de zon. Maar is het eigenlijk wel verstandig om tijdens je zwangerschap te gaan zonnen?

Het advies voor zwangere vrouwen is: zon met mate smeer je goed in drink voldoende en  vermijd de zon tussen 12 en 15 uur,

Zwangerschapsmasker

Wil je toch even de zon in? Zorg er dan voor dat je goed bent ingesmeerd en doe dit een aantal keren per dag de stralen kunnen bruine verkleuringen veroorzaken het zogenaamde zwangerschapsmasker.Het zwangerschapsmasker is vooral op het gezicht en in de nek/hals te zien De verkleuringen worden veroorzaakt door de hormonen. Over het algemeen verdwijnt het zwangerschapsmasker weer geleidelijk na de bevalling. Bij volgende zwangerschappen is de kans groot dat het masker weer terug komt.

Een dikke, strak gespannen buik is ook gevoeliger voor de zon. De buik steekt meer uit, dus de zon schijnt er pal op. Wees dus extra voorzichtig als je in de zon komt.

Zorg er ook voor dat je ná de zwangerschap niet te veel in de zon gaat zitten en smeer je huid goed in met een hoge factor. Kijk verder uit met zonnen als je striae hebt. Een huid met striae verbrandt eerder omdat hij door uitrekking dunner is.

Badkleding

natuurlijk wil je er ook goed uitzien op het strand of zwembad daarvoor zijn er positiebadpakken ,zwangerschapstankini’s of zwangerschapsbikni’s  in mooie hippe kleuren en modellen.

Vooral het merk Cache Coeur heeft een grote collectie met UV bescherming verwerkt in de stof

Hoge Factor
De beschermingsfactor van antizonnebrandcrème is universeel. Dit betekent dat factor 15 van een A-merk dezelfde bescherming biedt als factor 15 van een B-merk.

Smeer je lichaam en gezicht goed in met een antizonnebrandmiddel met een hoge beschermingsfactor. Vermijd bij voorkeur de zon tussen 12 en 3 uur ’s middags, want dan is de zonkracht het sterkst.

Kortom, geniet van de zon en het mooie zomerweer, want je wordt er vrolijk van en zonlicht is de belangrijkste bron van vitamine D. Maar voorkom te veel blootstelling aan de zon en verbranding. Draag bij voorkeur een hoed of een pet in de zon en kies op het terras voor een plekje in de schaduw in plaats van in de volle zon.

zwanger en zon