Sporten tijdens de zwangerschaps

Blog

Sporten in de zwangerschap

Sporten tijdens je zwangerschap?

Misschien niet het eerste waar je aan denkt als je zwanger bent want je buik groeit en je beweegt wat langzamer dan normaal mag dat dus wel? Ja hoor het is gezond ook tijdens je zwangerschap!

Als je “normaal”sport dan behoud je je conditie blijven je spieren soepel en de kans op spataderen verminderd.Besef wel als je voor je zwangerschap niet sportte het nu  ineens niet te gek moet gaan maken.Belangrijk is dat je luistert naar je lichaam want jij bent degene die je lichaam et allerbeste kent.Omdat je lichaam erg veranderd vergt het ook veel van je misselijk of duizelig tijdens het sporten? neem dan even een pauze.

Een aantal basisregels zijn:

Voorkom oververhitting en begin met een goede warming up en eindig met een cooling down. Zorg ervoor  dat je een goede sportbeha draagt zeker nu omdat je borsten aan het veranderen zijn. Cake Lingerie heeft een aantal  leuk uitziende sportbeha’s die goed ondersteunen en met een borstvoeding mogelijkheid vergeet ook niet om goede stevige schoenen te gebruiken want uitglijden wil je zeker nu niet! Drink voldoende dit kan niet vaak genoeg  gezegd worden 1 liter per uur is het warmer dan liever nog iets meer.

 

Tot wanneer mag je sporten?

Dat is per persoon verschillend ben je “gezond”zwanger dan mag je doorgaan totdat jij jezelf lekker bij voelt  geef wel aan bij je verloskundige of arts dat je sport en welke sport je beoefend zij kunnen je goed adviseren wat verstandig is en wat niet.

 

Heel veel sportplezier !